Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μην μεθάς: Αυτά είναι τα 3 μυστικά για να πίνεις χωρίς να ζαλίζεσαι
PLUS

Πώς να μην μεθάς: Αυτά είναι τα 3 μυστικά για να πίνεις χωρίς να ζαλίζεσαι

Πώς να μην μεθάς: Γίνεται να πίνεις χωρίς να μεθάς, γίνεται αν ακολουθήσεις μερικούς χρυσούς κανόνες.

Πώς να μην μεθάς: Τις γιορτές το αλκοόλ ρέει άφθονο κι εσύ μπορεί να το ρίξεις… έξω, να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω. Γιορτές είναι λες! Πώς να πίνεις χωρίς να μεθάς; Γίνεται να πίνεις χωρίς να μεθάς, γίνεται αν ακολουθήσεις μερικούς χρυσούς κανόνες. Γιατί ναι, και το ποτό έχει τους κανόνες του.

Μπορείς να το απολαύσεις αλλά πάντα με μέτρο γιατί μην ξεχνάς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το hangover το επόμενο πρωί! Για να αποφύγεις όλα αυτά τα δυσάρεστα, για να μην έχεις πονοκέφαλο, ζαλάδες, για να μην έχεις μερικά «κενά» στη μνήμη σου αλλά και για να μπορείς να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

1. Προσοχή στο στομάχι ✨

Όταν ξέρεις πως θα πας σε ένα πάρτι ή απλά θα κάνεις την καθιερωμένη σου έξοδο το βράδυ Σαββάτου, τότε προετοιμάσου κατάλληλα και κυρίως προετοίμασε το στομάχι σου μερικές ώρες πριν.Το φαγητό όχι μόνο θα αποτρέψει τα hangovers, αλλά θα σου δώσει και την ενέργεια που χρειάζεσαι το βράδυ, ενώ θα μπορείς να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω και να σκέφτεσαι καθαρά!

Είναι σημαντικό το στομάχι σου να μην είναι άδειο, αλλά να έχεις ένα δείπνο πλούσιο σε πρωτεΐνες, ώστε να βοηθήσεις και το πεπτικό σου σύστημα αλλά να μειώσεις και τα επίπεδα του αλκοόλ. Αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το βραδινό σου, μπορείς να φας ένα αυγό ή ένα αβοκάντο ή έναν συνδυασμό και των δύο.

2. Προσοχή στο ποτό ✨

Δεν είναι όλα τα ποτά το ίδιο δυνατά και αυτό το γνωρίζεις ήδη, όπως γνωρίζεις πως δεν πρέπει να «ανακατεύεις» πολλά μαζί γιατί έτσι σίγουρα θα μεθύσεις πιο γρήγορα. Παράλληλα, μεθάς πιο γρήγορα όταν συνδυάζεις το ποτό σου με ένα αναψυκτικό, παρόλο που εσύ δεν το καταλαβαίνεις!

3. Νεράκι του Θεού ✨

Μην το ξεχνάς! Μην περιμένεις μέχρι το σώμα σου να σου δώσει τα πρώτα σημάδια ότι είσαι αφυδατωμένος. Είναι σημαντικό μαζί με το ποτό να πίνεις και πολύ νερό και να παραμένεις ενυδατωμένος.

Έτσι, θα μπορείς να πιεις και το ένα ποτηράκι παραπάνω που θέλεις, ενώ το πρωί δεν θα σηκωθείς με πονοκέφαλο.Το πολύ, πολύ… να επισκεφτείς την τουαλέτα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μικρό το κακό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις