Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνικές απάτες: Απατεώνες άρπαξαν περιουσίες ως “γιατροί” ή “αστυνομικοί”
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Απατεώνες άρπαξαν περιουσίες ως “γιατροί” ή “αστυνομικοί”

Τηλεφωνικές απάτες: Στο Κιλκίς συνελήφθη 36χρονος Βούλγαρος υπήκοος, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών.

Τηλεφωνικές απάτες: “Τσουνάμι” τηλεφωνημάτων του τρόμου, από μέλη συμμοριών, παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί με κάποια από τα θύματα να πληρώνουν περιουσίες ολόκληρες στους επιτήδειους, πέφτοντας θύματα μέσα στην ψυχολογική τους φόρτιση από αυτά που ακούνε.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέλη ανάλογων συμμοριών, ως επί το πλείστον βουλγαρικής υπηκοότητας, κατάφεραν σε ένα μόνο 24ωρο να αρπάξουν από έναν ηλικιωμένο στη Θεσσαλονίκη και μια γυναίκα από την Καβάλα το ποσό των 55.000 ευρώ! Είτε, όπως ισχυρίστηκαν στο τηλέφωνο, για να “αφήσουν ελεύθερα” συγγενικά τους πρόσωπα, δήθεν υπαίτια τροχαίων, είτε για να… τα χειρουργήσουν, λόγω σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Σε μια τρίτη περίπτωση, μια γυναίκα στο Κιλκίς, η οποία κράτησε την ψυχραιμία της, κατάφερε να παραδώσει ουσιαστικά στους αστυνομικούς, τον 36χρονο “εισπράκτορα” που πήγε στο σπίτι της να παραλάβει σε σακούλα 5.600 ευρώ.

Αυτό που κατάφερε η γυναίκα από το Κιλκίς, δεν το υποψιάστηκε καν άλλη γυναίκα, από την οποία οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν 25.000 ευρώ. Εμφανίστηκαν τηλεφωνικά, ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε ατύχημα, νοσηλευόταν  στο νοσοκομείο και χρειάζονταν άμεσα χρήματα για την χειρουργική επέμβαση. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την 76χρονη να παραδώσει το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την ηλικιωμένη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πότε κατάλαβε την απάτη

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η άτυχη γυναίκα φοβισμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη της και την ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία της… Θύμα με τον ίδιο τρόπο έπεσε και ένας ηλικιωμένος, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ο 82χρονος δέχτηκε  ένα τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι του είπαν ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και κρατείται από την Αστυνομία, εμφανιζόμενοι ως αξιωματικοί της Τροχαίας! Οι άγνωστοι, φέρονται να του ζήτησαν το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν η “εγγύηση” για να μείνει ελεύθερη η κόρη του. Αυτός πείστηκε και έδωσε το ποσό, κάνοντας στη συνέχεια την καταγγελία στην Αστυνομία για την εξαπάτησή του.

Συνελήφθη μέλος συμμορίας στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς συνελήφθη 36χρονος Βούλγαρος υπήκοος, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργοί του τηλεφωνούσαν σε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε άμεση ανάγκη από χρήματα. Προσποιούμενοι είτε τους ίδιους συγγενείς των πολιτών, είτε γιατρό, προσπαθούσαν να τους πείσουν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, που δήθεν απαιτούνταν για να υποβληθεί το παιδί τους σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις χθες στο Κιλκίς, ενώ ο 36χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, καθώς θα παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ από 88χρονη ημεδαπή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις