Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παξοί μετανάστες: Βυθίστηκε σκάφος – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Παξοί μετανάστες: Βυθίστηκε σκάφος – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Παξοί μετανάστες: Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Παξοί μετανάστες: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης – Έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, έχουν σπεύσει στην περιοχή

Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα. Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης  ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός. Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία ενώ σπεύδουν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.

Δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θύματα. Μέχρι αυτή την ώρα όμως, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα «έχει ανασυρθεί μία σορός χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι ίδιοι οι μετανάστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112 , γύρω στις 9.15 το πρωί, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις αρχές για βοήθεια».

Τα σκάφη του λιμενικού έφτασαν από Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Παξούς και Λευκάδα.

Δείτε ακόμη:

Αντιδράσεις για τις δομές μεταναστών -Κλείνουν μαγαζιά και υπηρεσίες στο Αιγαίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις