Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεταξουργείο τραγωδία: Πώς έγινε το περιστατικό – Τα αίτια και οι μαρτυρίες γειτόνων
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΩΝ

Μεταξουργείο τραγωδία: Πώς έγινε το περιστατικό – Τα αίτια και οι μαρτυρίες γειτόνων

Μεταξουργείο τραγωδία: Προς το παρόν τα παιδιά βοηθάει φίλος του πατέρα τους

Μεταξουργείο τραγωδία: Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός ζευγαριού με καταγωγή από το Πακιστάν, το πρωί της Παρασκευής στο Μεταξουργείο από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν πιθανότατα από διαρροή στη σόμπα υγραερίου και τους οποίους βρήκε νεκρούς ο μεγαλύτερος γιος τους, ηλικίας 16 ετών, ενώ η οικογένεια έχει ακόμα δύο μικρότερα παιδιά. Ο πατέρας της οικογένειας ήταν πρόεδρος των σιιτών Περιστερίου, ενώ η οικογένεια δεν έχει άλλους συγγενείς στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε πως θα υπάρξει βοήθεια προς τα παιδιά, απλά προς το παρόν πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά προς το παρόν βρίσκονται και βοηθούνται από συνεργάτη του πατέρα τους, ενώ στο πλευρό των παιδιών είναι και οι ψυχολόγοι της αστυνομίας.

Νεκροί και οι δύο γονείς από τις αναθυμιάσεις

Για ιδιαίτερα αγαπητή οικογένεια μιλούν οι γείτονες

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τραγικό περιστατικό έκαναν λόγο για μια πολύ αγαπητή οικογένεια στην περιοχή που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, αφού όλα τα χρόνια που βρίσκονταν στην Ελλάδα δούλευαν προκειμένου να ζήσουν με αξιοπρέπεια μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Πώς έγινε η τραγωδία στο Μεταξουργείο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά του ζευγαριού στο δωμάτιο τους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα εκεί. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί από τα ίδια τα ανήλικα, τα οποία αναζήτησαν τους γονείς τους όταν ξύπνησαν και τους βρήκαν νεκρούς στο δωμάτιο τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι ήταν νεκρό και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους φίλους του ζευγαριού, ο μεγαλύτερος γιος του τηλεφώνησε και τον ειδοποίησε για το τραγικό περιστατικό, ζητώντας του να έρθει γρήγορα από το σπίτι της οικογένειας στο Μεταξουργείο. Σημειώνεται ότι η τραγωδία αποκαλύφθηκε ενώ τα παιδιά ετοιμάζοντας για το σχολείο. Χτυπούσαν την πόρτα του δωματίου των γονιών τους, αλλά εκείνοι δεν άνοιγαν. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και έχει παραγγελθεί και νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του ζευγαριού.

Μαρτυρίες γειτόνων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις