Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανταποδοτική ανακύκλωση – Ναύπλιο: Ο Θεοδωρικάκος εγκαινίασε τον δεύτερο Πολύχωρο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανταποδοτική ανακύκλωση – Ναύπλιο: Ο Θεοδωρικάκος εγκαινίασε τον δεύτερο Πολύχωρο

Ανταποδοτική ανακύκλωση - Ναύπλιο: Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο.

Ανταποδοτική ανακύκλωση – Ναύπλιο: Τα εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πραγματοποίησε στο Ναύπλιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Το Ναύπλιο είναι μια από τις πέντε πόλεις (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα και Ανδρός) που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης». Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα μας μπορεί να γίνει χώρα πρότυπο στην ανακύκλωση και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον για το μέλλον.

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου, του πρώτου εκτός Αττικής, έγιναν στο Λιμάνι της πόλης (νέος σταθμός ΟΣΕ), παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Αργολίδος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης κ. Νίκος Χιωτάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής.

Ανταποδοτική ανακύκλωση – Ναύπλιο: Συμμετοχή και μαθητών στην εκδήλωση

Ανταποδοτική ανακύκλωση – Ναύπλιο: Δηλώσεις Δημάρχου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε και Στ’ τάξης των πέντε δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου. Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών, μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόδοση στη διαδικασία ανακύκλωσης για τους ενήλικες έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Ξεκινάμε από εδώ με μια πολύ μεγάλη ελπίδα. Τα παιδιά θα επιβάλλουν στους μεγαλύτερους πώς πρέπει να ανακυκλώνουμε και πώς πρέπει να φερόμαστε», είπε ο κ. Κωστούρος. Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας επισήμανε ότι από τα παιδιά θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για τη μεγάλη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Περιφέρεια επί 30 χρόνια. Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στην ανάγκη ανακύκλωσης, μίλησε για πλούτο που χάνεται μέχρι σήμερα στις χωματερές.

Ένας πλούτος, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές, να συμβάλλουν με τη δράση και τη συμπεριφορά τους στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε να αξιοποιούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά. Και ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκος γιατί είναι δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας με πράξεις και όχι με λόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις