Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου πέθανε: “Έφυγε” η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου πέθανε: “Έφυγε” η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου πέθανε: Φτωχότερος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά τον ξαφνικό χαμό της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου.

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου πέθανε: Πέθανε η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου. Υπέστη ανακοπή και ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν διατελέσει σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην κρατική τηλεόραση.  Δούλεψε, εκτός από πολλές εφημερίδες, και στην τηλεόραση κάνοντας δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Μάλιστα ήταν η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο ειδήσεων στην Κρατική Τηλεόραση. Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου καθημερινά μέσα από την στήλη της TVVIBES του Ελεύθερου Τύπου σχολίαζε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την τηλεοπτική επικαιρότητα.

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Τα σπαρακτικά λόγια της Νατάσας Ράγιου

Η Νατάσα Ράγιου πνευματικό παιδί της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου με κλάματα μίλησε στο Gossip tv για τον θάνατο της δημοσιογράφου. «Η Χριστίνα ήθελε να πάει να είναι με τον Μέμο., Έψαχνε αφορμή, δεν πρόσεχε τον εαυτό της γιατί ήθελε να είναι με τον Μέμο. Χθες φάγαμε μαζί, στην ουσία δεν φάγαμε εγώ έφαγα γιατί δεν ήταν καλά. «Χριστίνα μου φάε λίγο» «Δεν μπορώ δεν πάει τίποτα κάτω».

Δεν την είδα καλά και ανησύχησα. Την πήρα κάποια στιγμή κατά τη 1 τη νύχτα και την ρώτησα αν έφαγε κάτι. «Όχι δεν πάει τίποτα κάτω, θα τα πούμε το πρωί» μου απάντησε. Το πρωί την καλούσα, δεν απάντησε και πήγαμε εκεί, βρήκαμε κλειδιά από μια φίλη της, πήρα το ΕΚΑΒ γιατί είχα φανταστεί τι γίνεται. Ήρθε την πήρε και έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Στο σπίτι την βρήκατε σε λιπόθυμη κατάσταση;

Στο μπάνιο εγώ ναι. Είχε τις αισθήσεις της, ήταν πεσμένη κάτω, ήταν παγωμένη αλλά είχε τις αισθήσεις της και μέχρι να έρθουμε στο νοσοκομείο έγινε αυτό που έγινε.

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν πρώτη Ελληνίδα τηλεκριτικός με τη δική της στήλη στην Απογευματινή και η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο ειδήσεων στην Κρατική τηλεόραση.Είχε δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση. Άρχισε να δημοσιογραφεί το 1964, από το Έθνος, κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε.

«Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Ήταν η «πνευματική μάνα» της Νατάσας Ράγιου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 την ανακάλυψε όταν εκείνη ήρθε για σπουδές στην Αθήνα.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου διατηρούσε μέχρι το τέλος της ζωής της την δική της στήλη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μέμο Φαράκο, δεν απέκτησε δικά της παιδιά αλλά αγαπούσε τα παιδιά και τα εγγόνια σαν δικά της παιδιά.
Είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο του συζύγου της και ποτέ δεν τον ξεπέρασε. Σε φίλους και γνωστούς έλεγε πως ανυπομονεί να τον συναντήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις