Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία Δεκεμβρίου 2019: Ματωμένος μήνας – Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία Δεκεμβρίου 2019: Ματωμένος μήνας – Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Τροχαία Δεκεμβρίου 2019: Είκοσι άτομα έχασαν την ζωή τους.

Τροχαία Δεκεμβρίου 2019: Ματωμένος Δεκέμβριος στην άσφαλτο της Αττικής. Ο μήνας, που περιλαμβάνει και τις γιορτές των Χριστουγέννων, αφήνει πίσω του οικογενειακά δράματα, που μετέτρεψαν τη χαρά των ημερών σε εφιάλτη για πολλούς ανθρώπους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία, δίνοντας τα ανθρώπινα δράματα των θανάτων, των σοβαρών η και ελαφρών τραυματισμών, σε αριθμούς, πληροφορεί ότι  κατά το μήνα Δεκέμβριο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 503 τροχαία ατυχήματα με 586 παθόντες και ειδικότερα:

19 θανατηφόρα με 20 νεκρούς,

14 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες,

470 ελαφρά με 551 ελαφρά τραυματίες.

Ήταν ο μήνας με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα συγκρινόμενος με τους υπόλοιπους από τον Σεπτέμβριο και μετά και σ αυτό συνέτειναν πολλοί λόγοι, όπως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και  μια σειρά από άλλες αιτίες, που δεν φαίνεται να θεραπεύονται.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της Τροχαίας, από την επί μέρους διερεύνηση του κάθε δυστυχήματος, τα κυριότερα αίτια της εθνικής τραγωδίας,  ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Από την άλλη πλευρά,  η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Περισσότερο εκτεθειμένοι οι μοτοσικλετιστές

Μια επισήμανση στην οποία πρέπει να δώσουν τη δέουσα σημασία οι οδηγοί και συνεπιβάτες μοτοσικλετών, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε πολύ περισσότερους κινδύνους απ ό,τι οι οδηγοί οχημάτων οι οποίοι κάπως προστατεύονται στο εσωτερικό των οχημάτων.

Πάνω από 20.000 παραβάσεις – 503 σε βαθμό πλημμελήματος

Το ίδιο χρονικό διάστημα, πληροφορεί ακόμη η Τροχαία,  στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.657 παραβάσεις από τις οποίες 503 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

544 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

2.349 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

243 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

368 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

404 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

421 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις