Συνοριοφύλακες – προσλήψεις: Ενίσχυση Έβρου και νήσων Αιγαίου

ΕΛΛΑΔΑ

Συνοριοφύλακες – προσλήψεις: Ενίσχυση Έβρου και νήσων Αιγαίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνοριοφύλακες - προσλήψεις: Έχει εγκριθεί έως τώρα η πρόσληψη 400 νέων συνοροφυλάκων, που θα ενισχύσουν τις δυνάμεις στα περάσματα του Έβρου.

03.01.2020 | 07:44

Συνοριοφύλακες – προσλήψεις: Ενώ οι 1500 νεοπροσληφθέντες και εκπαιδευμένοι Ειδικοί Φρουροί βγαίνουν, βάσει του προγραμματισμού, στις 17 Ιανουαρίου στους δρόμους ενισχύοντας την ομάδα ΔΙΑΣ, την ομάδα «Δράση» και τις Μεταγωγές των Δικαστηρίων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσβλέπει, στο άμεσο μέλλον, στην πρόσληψη άλλων 1.200 ανδρών, οι οποίοι θα κληθούν να ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της χώρας τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. Οι προσλήψεις για τετρακόσιους νέους συνοριοφύλακες έχουν ήδη εγκριθεί και όταν έλθει η ώρα προορίζονται για την ενίσχυση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, από σημεία του οποίου κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών, περνάνε καθημερινά από την Τουρκία στην Ελλάδα, μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, εισπράττοντας μεγάλα ποσά.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει υποβληθεί αίτημα για πρόσληψη, μέσω διαγωνισμού, άλλων οκτακοσίων, οι οποίοι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, αλλά και η εκπαίδευσή τους, θα κληθούν να ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνοριοφύλακες – προσλήψεις: Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Οι 1.200 νέοι συνοριακοί φύλακες, στους οποίους ελπίζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση, ανανεούμενη κατ’ έτος, όπως διαρρέεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Ο διαγωνισμός αυτός, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και, όπως αναφέρουν παράγοντες του Υπουργείου, «θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν πρόσφατα».

Εσωτερικοί κραδασμοί

Γεγονός είναι ότι οι διαγωνισμοί που προκηρύσσονται και οι προσλήψεις που ακολουθούν δεν γίνονται χωρίς εσωτερικούς κραδασμούς στο Σώμα της Αστυνομίας. Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων με χιλιάδες μέλη, δεν τάσσονται κατά της ενίσχυσης της Αστυνομίας, αλλά για το γεγονός ότι οι διαγωνισμοί αφορούν ειδικούς φρουρούς και όχι αστυφύλακες, οι οποίοι θα περνούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μία από τις αντιδράσεις, είχε προέλθει από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία σε ανακοίνωσή της, είχε τονίσει «ναι στην ενότητα, όχι στον διχασμό, όχι στην Αστυνομία πολλών ταχυτήτων!!!».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών

Η πρώτη αντίδραση είχε έρθει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ):  «Επειδή το κεφάλαιο “ειδικοί φρουροί” και “συνοριακοί φύλακες” πόνεσε και δίχασε το Αστυνομικό Σώμα την προηγούμενη δεκαετία και επειδή με τη διαβόητη “ομοιογενοποίηση” του 2008 πιστέψαμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε οριστικά γυρίσει σελίδα, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι κάθε επιστροφή σε διαδικασίες του παρελθόντος αποτελεί οπισθοδρόμηση. Μοναδική και αποτελεσματική διαδικασία αναβάθμισης του επαγγελματισμού και υπηρεσιακού εργασιακού status του αστυνομικού προσωπικού αποτελεί η άμεση πρόσληψη αστυφυλάκων μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων με παράλληλη αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, σύμφωνα με τις προτάσεις μας».

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Μακεδονίας

Έντονα αντέδρασε η Ένωση Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών Κ. Μακεδονίας, η οποία κατηγόρησε την ΠΟΑΣΥ για «συστηματική υπονόμευση των ειδικών φρουρών και υποκρισία».

Exit mobile version