Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χούλιγκαν Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού θανάτου» απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Χούλιγκαν Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού θανάτου» απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ.

Χούλιγκαν Θεσσαλονίκη: Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας σχετική πληροφόρηση, έφτασαν εγκαίρως στο σημείο και προχώρησαν σε 8 συλλήψεις.

Χούλιγκαν Θεσσαλονίκη: Την τελευταία στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν επίθεση με κοντάρια και βεγγαλικά οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθησαν οκτώ οπαδοί, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και είχαν στήσει την ενέδρα στο πούλμαν στις περιοχές της Πολίχνης και της Άνω Πόλης. Στην έρευνα που έγινε στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ξύλινα κοντάρια, τρία βεγγαλικά χειρός, τρεις κουκούλες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, δύο περιλαίμια, πέντε κράνη μηχανής, γάντια χειρός ένα ζευγάρι από τα οποία με τα διακριτικά τη ομάδας που υποστηρίζουν και δύο σκούφους, ένας εκ των οποίων με διακριτικά της ίδιας ομάδας, του ΠΑΟΚ.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, “η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους,  στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ  ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Σε Πολίχνη – Άνω Πόλη

Η Αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των “πολεμοφοδίων”, έγιναν “στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, βραδινές ώρες  στις περιοχές της Πολίχνης και της Άνω Πόλης”.

Σύλληψη στο γκλομπ

Επιπλέον, στο πλαίσιο της  επιχείρησης ελέγχθηκαν από τους αστυνομικούς έξι ακόμη άτομα και προσήχθησαν άλλα εννέα, ένα εκ των οποίων συνελήφθη για κατοχή ξύλινου γκλομπ και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Πάντως, κρατάει χρόνια αυτή η “κολόνια” των… εμφύλιων συγκρούσεων ανάμεσα σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο ιστορικών ομάδων της συμπρωτεύουσας. Τέλη του 2018, την παραμονή της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, φανατικοί των δύο ομάδων, φέρονται να έδωσαν “ραντεβού θανάτου” στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Μπροστά στη Βιβλιοθήκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά, περίπου εκατό κρανοφόροι των “κίτρινωn” που είχαν φθάσει στο Αριστοτέλειο με λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα… πολεμοφόδια στα χέρια, κρατώντας ρόπαλα πήραν θέσεις μπροστά στην βιβλιοθήκη(!) του Πανεπιστημίου και περίμεναν τους “αντιπάλους”.

Εντοπίστηκαν έγκαιρα οι ‘Κίτρινοι’

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Άρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το επικείμενο ραντεβού.

100 συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα

Περισσότεροι από 100 οπαδοί του Δικεφάλου είχαν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στο γήπεδο της Τούμπας. Σκοπός της Αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τη δεύτερη ομάδα οπαδών να κινηθεί εντός του ΑΠΘ. Δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συνεχείς διελεύσεις περιμετρικά του ιδρύματος. Σε κομβικά σημεία πέριξ του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν διμοιρίες της ΥΑΤ. Το ΑΠΘ είχε περικυκλωθεί και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό είχε καταστεί αδύνατη… Είχε επέλθει η… ακύρωση του ραντεβού για το καλό όλων των νεαρών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία οπαδών των ιστορικών ομάδων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις