Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιστιοφόρο Σαρωνικός: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση στο σκάφος
ΕΛΛΑΔΑ

Ιστιοφόρο Σαρωνικός: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση στο σκάφος

Ιστιοφόρο Σαρωνικός: Οι τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου διασώθηκαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και από ένα δεξαμενόπλοιο.

Ιστιοφόρο Σαρωνικός: Βίντεο από την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων ατόμων μέσα από ακυβέρνητο ιστιοφόρο στο Σαρωνικό φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Το ιστιοφόρο παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ έσπασε και το ιστίο του με αποτέλεσμα οι τέσσερις επιβάτες του να ζητήσουν να το εγκαταλείψουν. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ. Στο βίντεο που έστειλε στο protothema.gr ο καπετάνιος Κωνσταντίνος Συλίκος, φαίνονται οι προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού να προσεγγίσουν το ιστιοφόρο. Τα κύματα, είναι μανιασμένα και οι άνεμοι επικίνδυνα ισχυροί.

Τελικά η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία. Οι τρεις από τους τέσσερις επιβάτες παραλήφθηκαν από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ο τέταρτος από παραπλέον δεξαμενόπλοιο. Το ιστιοφόρο με ονομασία «Εβελίνα» έστειλε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό κόλπο.

Φωτογραφία από τη διάσωση:
Δείτε το βίντεο:
Δείτε ακόμη:

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις