Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλληνες Τζιμπουτί: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες Τζιμπουτί: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος

Έλληνες Τζιμπουτί: Θετική εξέλιξη για τους ναυτικούς, που βρίσκονται σε «ομηρία» στο Τζιμπουτί.

Έλληνες Τζιμπουτί: Θετικό νέο για τους Έλληνες ναυτικούς που σε «ομηρία» στο Τζιμπουτί. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο υποπλοίαρχος επιστρέφει στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση του υπουργού:

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας».

Έλληνες Τζιμπουτί: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως πέντε ναυτικοί εδώ και περίπου 100 ημέρες παραμένουν σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» στα ανοιχτά του Τζιμπουτί. Το πλοίο «Πτολεμαίος» βρίσκεται αγκυροβολημένο τρία μίλια μακριά από το λιμάνι με τις αρχές, να μην του επιτρέπουν να πιάσει λιμάνι εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με τα αποθέματα φαγητού και φαρμάκων. Έτσι, οι ναυτικοί μέσω εφαρμογών γνωστοποίησαν τον «εφιάλτη» που ζουν.

Οι τοπικές αρχές έχουν δεσμεύσει το πλοίο «Πτολεμαίος» επικαλούμενες οφειλές της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί απηύθυναν έκκληση για τον επαναπατρισμό τους, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις