Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές με καλάσνικοφ: Έπιασαν την ένοπλη συμμορία των “ηλικιωμένων”
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές με καλάσνικοφ: Έπιασαν την ένοπλη συμμορία των “ηλικιωμένων”

Ληστές με καλάσνικοφ: Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι ομογενείς, συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2019.

Ληστές με καλάσνικοφ: Χειροπέδες από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη στα μέλη της  συμμορίας “των γερόντων”. Οι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλια κακοποιοί, με δελτία ομογενών από την Αρμενία και το Καζακστάν, μόνο… ηλικιωμένοι δεν ήταν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηλικίας 37 και 43 χρόνων, όταν δεν φορούσαν στη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών σε ΕΛΤΑ και επιχειρήσεις ολοπρόσωπες κουκούλες, έβαζαν στα πρόσωπά τους μάσκες, που τους έδειχναν υπερήλικες(!)  οι οποίοι είχαν πάρει τα καλάσνικοφ και δεν λήστευαν μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους υπαλλήλους από τους οποίους έβγαζαν έναν ένα και τα κοσμήματά τους. Οι δύο ένοπλοι βρέθηκαν στα χέρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρά την αντίσταση που προέβαλαν στους αστυνομικούς λίγο μετά την τελευταία τους ληστρική επιδρομή με στόχο εταιρία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων  στη Νεοχωρούδα. Εκεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μασκοφόροι σκόρπισαν τον τρόμο στους εργαζόμενους.

Ο 37χρονος, άρπαξε, με την απειλή πιστολιού, τις  εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια, θεωρώντας οι ληστές ότι υπήρχε αντίδραση, ο ίδιος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, ενώ ο 43χρονος συνεργός του, πυροβόλησε μία φορά προς την κατεύθυνση άλλου υπαλλήλου,  χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Έκλεψαν και κοσμήματα εργαζομένων των ΕΛΤΑ

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπων και φέροντας οπλισμό μετέβησαν σε εταιρεία ψιλικών στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και στα ΕΛ.ΤΑ. Λαγκαδά αντίστοιχα, όπου στην πρώτη περίπτωση απείλησαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απείλησαν τους εργαζόμενους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου από το ταμείο και κοσμήματα υπαλλήλων.

Οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου 2019 αφαίρεσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα από τις περιοχές της Πυλαίας, του Λαγκαδά και της Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, τα οποία χρησιμοποίησαν ως μέσα μετάβασης στους τόπους των ληστειών.

ΕΛΑΣ: Αμφίεση ηλικιωμένων

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο ομογενείς, συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2019.

Αναφέρει η Αστυνομία:

“Χρησιμοποιούσαν οπλισμό (καλάσνικοφ, πιστόλια κατά περίπτωση) για τη διάπραξη των ληστειών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είτε με ολοπρόσωπες μάσκες (αμφίεσης ηλικιωμένων), είτε με κουκούλες τύπου full face.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικίες, αποθήκες και στην κατοχή των συλληφθέντων:

Τι κατασχέθηκε

Το συνολικό χρηματικό ποσό των 1355 ευρώ,

ένα μικροδέμα κάνναβης,

μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ),

ένα κυνηγετικό όπλο,

ένα κινητό τηλέφωνο,

εμφανώς πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας,

δύο κουκούλες τύπου full face,

δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι σε συχνότητα της Αστυνομίας,

τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές,

ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψή τους.

Συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοια αδικήματα, αλλά και ο εντοπισμός της κρύπτης όπου βρίσκονται το καλάσνικοφ και τα πιστόλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις