Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα: Το δώρο του Μητσοτάκη στους Υπουργούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα: Το δώρο του Μητσοτάκη στους Υπουργούς

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα: Ο πρωθυπουργός δώρισε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη ένα σημειωματάριο το οποίο πάνω έφερε τα αρχικά τους γράμματα.

Υπουργικό Συμβούλιο σήμεραΈνα συμβολικό Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δώρισε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη ένα σημειωματάριο το οποίο πάνω έφερε τα αρχικά τους γράμματα. «Καλό είναι το σύστημα ΜΑΖΙ αλλά όχι υποκατάστατο για το μπλοκάκι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους υπουργούς. Υπενθυμίζεται πως το σύστημα «ΜΑΖΙ» αξιολογεί το έργο των υπουργών τα αποτελέσματα του οποίου θα συζητηθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Το κλίμα πριν την έναρξη του υπουργικού, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες ήταν χαλαρό, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να ξεφυλλίζουν χαμογελώντας το δώρο που τους έκανε ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα των πορειών και του επιδόματος γέννας. Ττο σημαντικό είναι να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με πενήντα άτομα». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν το ζητούμενο των διοργανωτών είναι η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. «Αν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και πέραν των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ. Η κοινωνία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο αφορά το σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Ακολούθως, στη συνεδρίαση ετέθη το ζήτημα του επιδόματος γέννας στις οικογένειες. Το εισοδηματικό όριο για την καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ είναι 70.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Πρακτικά θα αποκλείονται μόνο οι πολύ πλούσιοι, στη λογική ότι πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής. Όπως επισημάνθηκε, το επίδομα είναι μέρος ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό που περιλαμβάνει και άλλα κυβερνητικά μέτρα και δημιουργούν προϋποθέσεις για αύξηση των γεννήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από το υπουργικό συμβούλιο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις