Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι αναρχικοί: Η εικόνα μετά τα επεισόδια και το τραγικό βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι αναρχικοί: Η εικόνα μετά τα επεισόδια και το τραγικό βίντεο

Μαρούσι αναρχικοί: Οι αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με την αστυνομία στην «καρδιά» του Αμαρουσίου, όταν ο κόσμος έκανε αμέριμνος τη βόλτα του.

Μαρούσι αναρχικοί: Εκτεταμένες είναι οι ζημιές την επομένη των σοβαρών επεισοδίων στο Μαρούσι, μετά την προσπάθεια αντιεξουσιαστών να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου. Τζαμαρίες σε καταστήματα της πόλης ισοπεδώθηκαν, ενώ ακόμη και οι νέες μπάρες στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, όταν ομάδα 50 αντιεξουσιαστών έφτασε στην έπαυλη Κουβέλου στην οδό Διονύσου και Σόλωνος, πέντε ημέρες μετά την επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απώθησαν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, όπου ξέσπασαν επεισόδια.

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε τραπέζια και καθίσματα, έριξαν μολότοφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική. Σημειώνεται ότι ενώ στο κέντρο του Αμαρουσίου βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι Αρχές όπως έγινε γνωστό δεν προχώρησαν σε κάποια προσαγωγή.

Μαρούσι αναρχικοί: Το εξοργιστικό βίντεο

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται αντιεξουσιαστής να τρέχει να χτυπήσει  ένα άτομο. Αισίως, παρεμβαίνει άμεσα άντρας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο αντιεξουσιαστής. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ.

Αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με την αστυνομία στην «καρδιά» του Αμαρουσίου, όταν ο κόσμος έκανε αμέριμνος τη βόλτα του στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατέκλυσαν τον χώρο. Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τις πρώτες πληροφορίες, να αναφέρουν ότι στο βίντεο απεικονίζεται ένας ηλικιωμένος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις