Λάρισα αρουραίοι: Έντονο πρόβλημα σε καλλιέργειες

ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα αρουραίοι: Έντονο πρόβλημα σε καλλιέργειες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Λάρισα αρουραίοι: Έως τις 30-04-2020 η Λάρισα κηρύχθηκε αρουραιόπληκτη.

21.12.2019 | 09:37

Λάρισα αρουραίοι: Αρουραιόπληκτη κηρύχθηκε έως τις 30-04-2020 η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ύστερα από το συνεχιζόμενο έντονο πρόβλημα ζημιών από αρουραίους, σε καλλιέργειες. Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρεται για το θέμα ότι ζητήθηκε εγγράφως από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καλύψει το κονδύλι για την εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες όπου υπάρχουν προβλήματα, καλούνται να συνδράμουν το έργο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με την συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την καταπολέμηση αρουραίων. Ο αρουραίος είναι θηλαστικό ζώο που ανήκει στην τάξη των τρωκτικών. Μοιάζει εξωτερικά με τον ποντικό, από τον οποίο ξεχωρίζει όμως εύκολα λόγου του μεγαλύτερου μεγέθους του.

Λάρισα αρουραίοι: Τι είναι αυτό το τρωκτικό

Έχει σώμα κυλινδρικό, ρύγχος κοντό και χοντρό, αυτιά μικρά, ουρά μακριά, σκεπασμένη με μικρές και αραιές τρίχες. Οι αρουραίοι γεννούν 6 – 8 φορές το χρόνο από 4 – 6 μικρά. Τα είδη του γένους Αρουραίος είναι περίπου 400, διασκορπισμένα στην Ευρώπη, στην Ασία και στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου.

Ο αγροτικός αρουραίος ζει στην Μακεδονία και την Ήπειρο. Τρέφεται κυρίως με φυτά και προκαλεί μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, γι’ αυτό ο άνθρωπος τον καταπολεμά με διάφορα μέσα, όπως παγίδες, δηλητηριασμένα δολώματα, ψεκασμούς με τοξικές ουσίες κλπ.

Exit mobile version