Μόσχα επίθεση: Μοναχικός και λάτρης των όπλων ο δράστης – Και δεύτερος νεκρός

ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα επίθεση: Μοναχικός και λάτρης των όπλων ο δράστης – Και δεύτερος νεκρός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μόσχα επίθεση: Νεκρό και το δεύτερο μέλος της FSB που τραυματίστηκε στην επίθεση στη Μόσχα.

20.12.2019 | 18:54

Μόσχα επίθεση: Δεύτερο μέλος της FSB, το οποίο είχε τραυματισθεί χθες στην επίθεση που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην Μόσχα, με δράστη έναν 39χρονο, υπέκυψε σήμερα στα τραύματα του, ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Σβετλάνα Πετρένκο. «Ένα μέλος της FSB σκοτώθηκε επί τόπου, ένα δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου υπέκυψε αργότερα», δήλωσε η Πετρένκο.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι δράστης του περιστατικού έξω από την έδρα της FSB στην Μόσχα είναι ο ηλικίας 39 ετών Γιεβγκένι Μινιούροφ, κάτοικος των περιχώρων της Μόσχας, όπως και ότι οι ανακριτικές αρχές μελετούν την προσωπικότητα του και τα κίνητρα της πράξης του. Επίσης ένας ακόμη πολίτης και τρία μέλη της FSB τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο 39χρονος ήταν πρώην φύλακας και ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής, ενώ έκανε ερασιτεχνικά σκοποβολή.

Επικοινωνία με Άραβες

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του δράστη στην Ποντόλσκ, μια πόλη 300.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας. Στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά όπλα, για τα οποία είχε άδεια. Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda, επικαλούμενη τη μητέρα του δράστη, ανέφερε ότι εργαζόταν σε εταιρείες security, αλλά είχε σταματήσει να εργάζεται εδώ και λίγο καιρό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μητέρα του δήλωσε ότι «τον τελευταίο καιρό είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Άραβες». «Δεν καταλάβαινα τίποτα, μιλούσαν αγγλικά», πρόσθεσε. Πολλά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του πτώματος του δράστη, ενός ευτραφή άνδρα με αίμα στο πρόσωπό του, που φορά χοντρά γυαλιά και έχει γενειάδα με μερικές άσπρες τρίχες.

Πυροβολισμοί στη Μόσχα: Βίντεο από το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση

Exit mobile version