Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΑΣ μετρό Θεσσαλονίκη: Ο Καραμανλής για την απόφαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΣ μετρό Θεσσαλονίκη: Ο Καραμανλής για την απόφαση

ΚΑΣ μετρό Θεσσαλονίκη: Το σχόλιό του για την απόφαση του ΚΑΣ για το μετρό Θεσσαλονίκης έκανε ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής.

ΚΑΣ μετρό ΘεσσαλονίκηΙκανοποίηση για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το μετρό της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι η λύση που επέλεξε η κυβέρνηση «επιτυγχάνει αυτό που όλοι θέλουμε: και μετρό και αρχαία». «Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το μετρό της Θεσσαλονίκης πιστοποιεί με τον πιο οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η λύση την οποία έχουμε επιλέξει επιτυγχάνει αυτό που όλοι θέλουμε: και μετρό και αρχαία. Και μάλιστα προστατεύει τα ευρήματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής.

«Οι πολίτες συμφωνούν, η αυτοδιοίκηση συμφωνεί, οι παραγωγικές τάξεις της πόλης συμφωνούν, οι υπεύθυνοι για το έργο συμφωνούν, τώρα συμφωνεί και το αρμόδιο αρχαιολογικό όργανο. Ας ακούσουμε και τους ειδικούς επιστήμονες λοιπόν. Είναι ώρα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις που πλέον δεν έχουν κανένα νόημα, να πάψουμε να πολιτικοποιούμε το ζήτημα και να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Για να έχει ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο μέχρι τον Απρίλιο του 2023» καταλήγει ο υπουργός Μεταφορών. Νωρίτερα ο υπουργός υποδομών και μεταφορών μίλησε και για το μετρό στον Πειραιά, για το οποίο δήλωσε ότι το έργο αυτό δεν θα είναι έτοιμο το 2021, ενώ θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να παραδοθεί μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις