Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Χρυσή λάμα” απάτη: Χειρουργοί “μαϊμού” παγίδευαν ανυποψίαστους πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

“Χρυσή λάμα” απάτη: Χειρουργοί “μαϊμού” παγίδευαν ανυποψίαστους πολίτες

"Χρυσή λάμα" απάτη: Oι δράστες, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς επικαλούνταν ότι για την πραγματοποίηση της επέμβασης ήταν απαραίτητα προσθετικά υλικά (χρυσές λάμες) μεγάλου κόστους.

“Χρυσή λάμα” απάτη: Μια χρυσή… λάμα, τρομοκρατεί και παγιδεύει ανύποπτους πολίτες και τους κάνει να ρίχνουν στα πόδια επιτηδείων, τις οικονομίες μιας ζωής, που με τόσο κόπο συγκέντρωσαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την… αγορά αυτής τη χρυσής λάμας, επικαλούνται, εσχάτως, μέλη συμμοριών, δήθεν για να τοποθετηθεί μετά από χειρουργική επέμβαση στα τραυματισμένα η σπασμένα άκρα στενών συγγενών των θυμάτων, που πάντα δήθεν νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, στους εμβρόντητους πολίτες, μιλάνε δράστες της απάτης που συστήνονται σαν γιατροί-χειρουργοί, έτοιμοι, όπως λένε, να προχωρήσουν στην εγχείρηση συγγενούς του θύματος, το οποίο χρειάζεται “χρυσή λάμα”.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία συνελήφθη Βούλγαρος “εισπράκτορας” ενώ παραλάμβανε 5.000 ευρώ από γυναίκα, εξαπάτησαν στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας μία ηλικιωμένη γυναίκα, αποσπώντας της για την αγορά της “χρυσής λάμας” το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ!

Επίσης, τα μέλη της σπείρας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, τουλάχιστον άλλους δεκαπέντε  πολίτες, λέει η Αστυνομία, στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις 269.000 ευρώ!

Παραλάμβανε 5.000 ευρώ

Ο “εισπράκτορας” συνελήφθη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τη στιγμή που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ από μια γυναίκα, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα, τηλεφωνικά, συνεργοί του με τις προαναφερθείσες προφάσεις. Η γυναίκα, όμως, κατάλαβε την απάτη, προσποιήθηκε ότι θα δώσει τα χρήματα και ενημέρωσε την Αστυνομία που έπιασε τον δράση επ’ αυτοφώρω μόλις παρέλαβε το μεγάλο ποσό.

Η Αστυνομία περιγράφει την απάτη με τη λάμα, ως εξής:

“Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς επικαλούνταν ότι για την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης ήταν απαραίτητα προσθετικά υλικά (χρυσές λάμες) μεγάλου κόστους”.

Για τον ρόλο του συλληφθέντα αναφέρει:

“Διαπιστώθηκε ότι, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα”. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Και μετά από όλα αυτά η Αστυνομία έτρεξε στην εκκλησία! Εκεί, αστυνομικίνες και αστυνομικοί με φυλλάδια οδηγιών στα χέρια, περίμεναν τους εκκλησιαζόμενους στην έξοδο και τους έδιναν να διαβάσουν για να μάθουν και να μην πάθουν…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις