Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη – Κουκάκι: Τι λέει η αστυνομία για το συμβάν
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη – Κουκάκι: Τι λέει η αστυνομία για το συμβάν

Κατάληψη - Κουκάκι: «Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχτηκαν επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Κατάληψη – ΚουκάκιΤην πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. στο σκηνικό που διεξήχθη σήμερα στο Κουκάκι ανέλυσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος. Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρονόπουλος έδωσε άλλη διάσταση στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί κατά την εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου υπήρξε και ένταση καθώς μέσα στο κτήριο βρίσκονταν αντιεξουσιαστές. Όσον αφορά λοιπόν την προσαγωγή του πατέρα με τους δύο του γιους, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε πως τα δύο αδέρφια συμμετείχαν στην κατάληψη και επιχείρησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο το οποίο εν συνεχεία αποδείχτηκε ότι ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί μάλιστα, ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχτηκαν επίθεση αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο και, όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία ουτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση από την ΕΛΑΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις