Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συντάξεις Γενάρη 2020: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Γενάρη 2020: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους

Συντάξεις Γενάρη 2020: Πολλές φορές λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου, τα χρήματα εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το βράδυ της Παρασκευής, που είναι η προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Συντάξεις Γενάρη 2020: Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020 όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί, ως εξής: Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019. Οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

Εξάλλου, στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε την Πέμπτη  η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε ως ημερομηνία καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2020, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) η 20ή Δεκεμβρίου 2019. Πολλές φορές λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου, τα χρήματα εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το βράδυ της Παρασκευής, που είναι η προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Είναι θέμα των τραπεζών τι ώρα θα εμφανίσουν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Συνήθως ξεκινούν λίγο μετά τις 6 και μισή το απόγευμα και φθάνει μέχρι τις 8 ή και μερικές φορές και τις 9 το βράδυ, χωρίς βέβαια να είναι και 100% βέβαιο ότι τηρούνται αυτές οι ώρες.

Συντάξεις Γενάρη 2020: Αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο έτος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις