Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζωγράφου εκρηκτικός μηχανισμός: Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ζωγράφου εκρηκτικός μηχανισμός: Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη

Ζωγράφου εκρηκτικός μηχανισμός: Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν εξερράγη ο μηχανισμός.

Ζωγράφου εκρηκτικός μηχανισμός: Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το περιεχόμενο της ύποπτης σακούλας ήταν ένα ρολόι, καλώδια και ένα μπουκάλι πιθανότατα με εκρηκτική ύλη. Τη σακούλα την εντόπισε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου, όταν πήγε να πάρει από το σημείο τη μοτοσικλέτα του που ήταν παρκαρισμένη εκεί. Τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με δυο ελεγχόμενες εκρήξεις από τους άνδρες των ΤΕΕΜ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ύποπτο αντικείμενο (πιθανότατα σακούλα) εντοπίστηκε στην μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πολυτεχνειούπολης και από αυτό εξέχουν καλώδια. Άμεσα έσπευσαν οι πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ και αφού το έλεγξαν διαπίστωσαν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.  Στο σημείο μεταβαίνουν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς η ύπαρξη βόμβας ανατρέπει τα δεδομένα και θέτει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. Άμεση ήταν η επέμβαση των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών από τα ΤΕΕΜ.

Ζωγράφου εκρηκτικός μηχανισμός: Δύο ερωτηματικά

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν εξερράγη ο μηχανισμός, με δύο βασικά ερωτήματα: Πρώτον, αν υπήρχε εκρηκτική ύλη και δεύτερον αν έχει υπάρξει κάποιο λάθος. Στην αντιτρομοκρατική προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιοι ήθελαν να στείλουν κάποιο μήνυμα ή εάν πραγματικά επιθυμούσαν να εκραγεί ένας μηχανισμός που θα προκαλούσε φθορές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις