Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Φρανκφούρτη: Την Τρίτη στη Γερμανία – Συνάντηση με Λαγκάρντ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Φρανκφούρτη: Την Τρίτη στη Γερμανία – Συνάντηση με Λαγκάρντ

Μητσοτάκης Φρανκφούρτη: Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο.

Μητσοτάκης Φρανκφούρτη: Την Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντήσει την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στη Φρανκφούρτη. Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο του αποχαιρετιστήριου δείπνου που θα παραθέσει η Λαγκάρντ για το απερχόμενο μέλος του ΔΣ Μπενουά Κερέ, του φαβορί για τη διαδοχή του Ντράγκι – τον οποίο όμως τελικά “απέκλεισε” η Ευρωπαϊκή καραμπόλα υποψηφίων κατά τις καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις των Eυρωπαίων ηγετών για τη πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κερέ έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, και η πρόσκλησή του στο αποχαιρετιστήριο κάλεσμα προς τιμήν του δεν εκπλήσσει. Σε αυτό θα έχουν την ευκαιρία για μια ουσιαστική συνεργασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Το κύριο θέμα που απασχολεί την Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία είναι η ταχύτερη επιστροφή της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας και των ομολόγων της στην “επενδυτική κατηγορία”. Αυτό αποτελεί και το βασικό κριτήριο προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE (το οποίο στην ουσία επιτρέπει σε μια χώρα με “αξιόπιστα ομόλογα” να παίρνει δωρεάν «φρεσκοτυπωμένα» ευρώ από την ΕΚΤ και με αυτά να τροφοδοτεί το τραπεζικό της σύστημα και εν συνεχεία με φθηνά δάνεια την οικονομία της).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις