Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία κέντρο Αθήνας: Συλλαλητήριο συνταξιούχων στο Μαξίμου
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία κέντρο Αθήνας: Συλλαλητήριο συνταξιούχων στο Μαξίμου

Πορεία κέντρο Αθήνας: Ζήτησαν επίσης την 13η σύνταξη, ενόψει των γιορτών, καθώς και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Πορεία κέντρο ΑθήναςΠορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, οι συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από τα Προπύλαια. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους διεκδικώντας όσα τους έχουν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια. Ζήτησαν επίσης την 13η σύνταξη, ενόψει των γιορτών, καθώς και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και καμία ιδιωτικοποίηση ή κεφαλαιοποίηση αυτού.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον προσεχή Ιανουάριο. Εν τω μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιούχων με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και Γιάννη Βρούτση, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πορεία συνταξιούχων στην Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, δύο μέρες πριν, στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι στο κέντρο. Οι συνταξιούχοι ζητούσαν την άμεση καταβολή των αναδρομικών μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκριναν αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές.

Όπως ανέφερε το thestival μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» συγκεντρώθηκαν μπροστά στον ΕΦΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους. «Θέλουμε κράτος Δικαίου – Ισονομίας», τονίζουν και υποστηρίζουν πως το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ με την απόφαση τους να προσφύγουν ξανά στο ΣτΕ, λένε στους συνταξιούχους «καλό παράδεισο» στους ίδιους και στα αναδρομικά.

Πορεία συνταξιούχων στην Θεσσαλονίκη ξανά, έναν μήνα πριν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις