Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Novartis Αγγελής: Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έγγραφο του FBI
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis Αγγελής: Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έγγραφο του FBI

Novartis Αγγελής: Η τριήμερη κατάθεση του κ. Αγγελή ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς άρχισε. Με αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει», σημειώνουν οι πηγές.

Novartis ΑγγελήςΈντονες επικρίσεις διατυπώνουν κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ενώπιον της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής, στη Βουλή, για την υπόθεση Novartis. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε την Πέμπτη έγγραφο «φωτιά» που αναφέρει ότι το FBI είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Η αποκάλυψη του εν λόγω εγγράφου προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις της κυρίας Τουλουπάκη και ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι με άνωθεν εντολή έστησε την σκευωρία κατά των 10 πολιτικών προσώπων που κατηγορούνται στην υπόθεση. «Η τριήμερη κατάθεση του κ. Αγγελή ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς άρχισε. Με αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει», σημειώνουν οι πηγές.

«Έτσι ενώ το μεσημέρι χαρακτήριζε προς τέρψιν της ΝΔ τον πρώην πρωθυπουργό “ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού!” στη συνέχεια και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξέταση του απαντώντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση δήλωσε “κανένας δόλος και καμία ευθύνη Τσίπρα”, τονίζοντας πως ορθώς δεν βρίσκεται στην Προανακριτική», αναφέρουν οι κοινοβουλευτικές πηγές. «Όσο και να προσπαθεί η ΝΔ, η Επιτροπή επιβεβαιώνει πως η μόνη σκευωρία είναι αυτή της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις