Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετ α τετ με τους ευρωπαϊκούς ηγέτες
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετ α τετ με τους ευρωπαϊκούς ηγέτες

Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδό του στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου, συνομίλησε με αρκετούς ηγέτες άλλων χωρών. 

Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες 2019Μετά το ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι με τη συμφωνία «οριοθέτησης» θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη παραβιάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έστειλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου, ζήτησε και έλαβε κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της Συνόδου Κορυφής την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία αποτυπώθηκε και στα Συμπεράσματα που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το πέρας της Συνόδου. Σήμερα, στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδό του στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου, συνομίλησε με αρκετούς ηγέτες άλλων χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε -όπως φαίνεται- σε θερμό κλίμα συζήτηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Τσέχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και με την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Κατά την είσοδό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ είπε “καλημέρα” στα Ελληνικά, απευθυνόμενος στον Νίκο Αναστασιάδη. Όλοι οι ηγέτες προσέγγισαν τη νεοεκλεχθείσα Φινλανδή πρωθυπουργό, την 34χρονη Σάνα Μάριν, για να της ευχηθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις