Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασιμάτη ανάρτηση: Μήνυση κατέθεσε ο πρόεδρος Αστυνομικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιμάτη ανάρτηση: Μήνυση κατέθεσε ο πρόεδρος Αστυνομικών

Κασιμάτη ανάρτηση: Θεωρεί ότι η βουλευτής ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας.

Κασιμάτη ανάρτηση: Μήνυση σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος. Ο κ. Γερακαράκος δήλωσε στο ethnos.gr ότι «κατέθεσα μήνυση διότι η βουλευτής ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας. Της ζητήσαμε επισήμως και δημοσίως χθες να ζητήσει συγνώμη. Δεν το έκανε ποτέ και έτσι προσφύγαμε σε αυτή την κίνηση. Με τέτοιες δηλώσεις καλούμαστε εμείς οι αστυνομικοί να εξηγήσουμε στα παιδιά μας γιατί δεν είμαστε δολοφόνοι και γουρούνια. Αυτά είναι πράγματα ανεπίτρεπτα. Μας συκοφάντησε και μας εξύβρισε. Πάντα πίστευα ότι ο πολιτικός κόσμος και τα κόμματα είναι ο καθρέφτης της Δημοκρατίας. Με τέτοιες δηλώσεις ο καθρέφτης αυτός θολώνει.»

Συνεχίζει λέγοντας: «Με τη μήνυση σε βάρος της προσπαθούμε να καθαρίσουμε αυτόν τον καθρέφτη. Σήμερα αποστείλαμε, επίσης, επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να επαναφέρουν την κ. Κασιμάτη στην τάξη, καθώς ξέφυγε πέρα από κάθε δεοντολογία». Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εξέδωσαν χθες Τετάρτη ανακοινώσεις-οργής για την κ. Κασιμάτη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε από τη βουλευτή να ζητήσει δημόσια συγνώμη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής απάντησε στην κ. Κασιμάτη με μία φράση του Σωκράτη: «Αν ένας γάιδαρος σε κλωτσήσει δεν έχει νόημα να τον κλωτσήσεις και εσύ».

Κασιμάτη ανάρτηση: Σάλος από την ανάρτηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Η κα βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.

Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Στην κρίση του λαού η κ. Κασιμάτη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, περιφέρεια όπου πολιτεύεται η κυρία Κασιμάτη, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, που αναφέρει ότι: «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή».

Διαμαρτυρία αστυνομικών στον Άρειο Πάγο
της Σοφίας Φασουλάκη

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την δήλωση της βουλευτη του Συριζα Νινας Κασσιματη, εξεφρασαν συνδικαλιστες αστυνομικοι στον εισαγγελεα του Αρειου Παγου, Βασιλειο Πλιωτα. Αντιπροσωπεια αστυνομικων, μαζι με τους δικηγορους Βασιλη Καπερναρο και Εβιτα Βαρελα, προσηλθαν στην εισαγγελια του ανωτατου δικαστηριου, προκειμενου να διαμαρτυρηθουν αλλα και να ενημερωσουν οτι θα υποβαλλουν μηνυσεις σε βαρος της βουλευτη, για το “μπατσοι, γουρουνια, δολοφονοι”, φράση που όπως είπαν στοχοποιει τον θεσμό της αστυνομίας.

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε πως για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών ενώ έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικολογες εκφράσεις.

Ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας επισήμανε πως δεν πρέπει να επιτραπεί η νομιμοποίηση φρασεολογίας του περιθωρίου από τους ιδιους τους θεσμού ενω ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος είπε με νοημα ότι «καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις