Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κρήτη: Νέος σεισμός μέσα σε ένα 24ωρο
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Νέος σεισμός μέσα σε ένα 24ωρο

Σεισμός Κρήτη: Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13,8 χιλιόμετρα.

Σεισμός ΚρήτηΣεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, 15 χλμ ανατολικά του χωριού Ζάκρος. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13,8 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 05:05 είχε σημειωθεί μια μεγαλύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.  Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Ζάκρου (ανατολική Κρήτη), όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση 398 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και εστιακό βάθος, 15,5 χλμ. Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 11η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 40χλμ βορειοανατολικά της Κάσου, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 29χλμ όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Κρήτη, καθώς και στην Κάσο, αλλά και την Κάρπαθο, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Σεισμός Κρήτη: Ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις