Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλοίο με όπλα Κρήτη: Συναγερμός στο Λιμενικό
ΕΛΛΑΔΑ

Πλοίο με όπλα Κρήτη: Συναγερμός στο Λιμενικό

Πλοίο με όπλα Κρήτη: Λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας μετά το Μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη βορειοαφρικανική χώρα οι δυνάμεις του Λιμενικού κινήθηκαν άμεσα.

Πλοίο με όπλα Κρήτη: Κινητοποίηση προκάλεσε σήμερα στο Λιμενικό Σώμα η πληροφορία ότι ένα φορτηγό πλοίο που βρισκόταν αρόδου της Σούδας ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων από την Λιβύη. Λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας, μετά το Μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη βορειοαφρικανική χώρα οι δυνάμεις του Λιμενικού κινήθηκαν άμεσα για έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι ύποπτο. Έχει νόμιμα έγγραφα ενώ μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα. Το πλοίο είναι υπό σημαία Αγίου Βικεντίου και έχει προορισμό τη Μισράτα, στη Λιβύη εναντίον της οποίας υπάρχει εμπάργκο όπλων, το οποίο η Τουρκία παραβιάζει σύμφωνα με καταγγελίες του ΟΗΕ. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο και είναι χωρισμένη στα δύο.

Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter και ο γνωστός και έγκυρος λογαριασμός Aegean Hawk, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε πιθανότητα μεταφοράς όπλων. Όπως σημειώθηκε, το εν λόγω πλοίο πιθανώς αποτελεί στόχο ενδιαφέροντος, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η πορεία του διακόπηκε στη Σούδα. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Αχμέντ Μισμαρί, δήλωσε ότι η Τουρκία παρέχει ανοιχτά στρατιωτική στήριξη στις πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, μεταδίδει το Al-Arabiya. Ο Μισμάρι πρόσθεσε ότι ο στρατός έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι στο αεροδρόμιο Μίτιγκα θα φθάσουν σύντομα τεθωρακισμένα οχήματα που έστειλε η Άγκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις