Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζάππειο επεισόδια: Εισβολή σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου – Ένταση και χημικά
ΕΛΛΑΔΑ

Ζάππειο επεισόδια: Εισβολή σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου – Ένταση και χημικά

Ζάππειο επεισόδια: Επεισοδιακή ημερίδα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, στην Αίγλη Ζαππείου.

Ζάππειο επεισόδια: Ένταση και ρίψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «στην κινητοποίηση των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία.

Στην επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό. Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της». Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ξαφνικά με ντουντούκες και πανό φωνάζοντας συνθήματα. Έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδρά στη σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών Υγείας, διότι διαφωνεί 

– στη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία και ζητά προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

– στην εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία κατηγορώντας τους ιδιώτες για πλουτισμό σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου και αντιπροτείνει επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές

– στη μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την ενίσχυση της χρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ, μακριά από το 7,5% του μέσου όρου της ΕΕ.

Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Παράλληλα, οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις,αλλά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά υγειονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις