Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – Η ενημέρωση του Δένδια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – Η ενημέρωση του Δένδια

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τουρκική προκλητικότητα.

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Ολοκληρώθηκε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στη διάρκεια του οποίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τουρκική προκλητικότητα και για τις κινήσεις της κυβέρνησης.  Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής,  εξερχόμενος του Συμβουλίου τόνισε ότι είναι «πέρα από τα συνήθη η όξυνση και οι δυσκολίες πολλές. Η χώρα μας προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα και να τα επιστρέψει. Αρραγες το εθνικό μέτωπο». Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα που εκπροσώπησε στη συνεδρίαση το ΜεΡΑ 25, δήλωσε: «Η ενημέρωση- συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα πρέπει να θέσουμε το θέμα στους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της ΕΕ».

Με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, συγκαλέσθηκε σήμερα στις 13:30, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Χθες, ο κ. Δένδιας ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη ρητή καταδίκη των μνημονίων συνεργασίας Τουρκίας και Λιβύης και τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων αν η Άγκυρα και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν, καθώς και να στηριχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος.  Ο κ. Δένδιας δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πως η χώρα μας έλαβε ευρύτατη στήριξη και σημείωσε πως τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Οι τούρκικες προκλήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις