Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού στ’ δόση 2019 πληρωμή: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού στ’ δόση 2019 πληρωμή: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Επίδομα παιδιού στ' δόση 2019 πληρωμή: Σύμφωνα με ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ, διευκρινίστηκε το πότε θα κλείσει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο Επίδομα παιδιού Α21.

Επίδομα παιδιού στ’ δόση 2019 πληρωμή: Προσωρινά θα κλείσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως καθιερωμένα συμβαίνει πριν από κάθε πληρωμή, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ προς τους δικαιούχους.  Μετά τις 15:00 της 11ης Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 6ης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις  μέχρι την 15-1-2020 που θα κλείσει οριστικά για τις αιτήσεις Α21 που αφορούν το έτος 2019. Υπενθυμίζεται ότι, η έκτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019.

Επίδομα παιδιού 2020: Έρχονται αλλαγές

Από κόσκινο θα περνούν όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 από 1.1.2020 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Επίδομα Γέννησης και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το Dikaiologitika, ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Παράλληλα το Επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Επίσης θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

Επίδομα παιδιού: Πώς θα δίνονται τα 2.000 ευρώ, τα κριτήρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις