Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Κίνδυνος “θάνατος” οδηγοί χωρίς κύκλωμα

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Κίνδυνος “θάνατος” οδηγοί χωρίς κύκλωμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Είναι συχνές οι ανατροπές των οχημάτων όπου στοιβάζονται οι παράτυποι μετανάστες που ζουν σε διαρκή κίνδυνο και πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματισθεί σοβαρά

10.12.2019 | 05:03

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν τέσσερις επιβάτες αυτοκινήτου μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όταν αυτοκίνητο, που οδηγούσε αλλοδαπός διακινητής και το οποίο καταδίωκαν αυτοκίνητα της συνοριοφυλακής, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις πολίτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι Αστυνομικοί μετά τη σύγκρουση των οχημάτων χωρίς το ευτύχημα να σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός, συνέλαβαν τον 36χρονο διακινητή και διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης, ούτε δηλαδή στοιχειώδεις γνώσεις. Είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, που επιβεβαιώνει πρόσφατο ρεπορτάζ της Alphafreepress, που ανέφερε ότι μέλη κυκλωμάτων διακινητών αποτελούν πλέον κίνδυνο-θάνατο τόσο για ανύποπτους οδηγούς που βρίσκονται τυχαία στην πορεία τους, όσιο και για τους διακινούμενους, που διακινδυνεύουν κάθε στιγμή.

Αποκάλυπτε το ρεπορτάζ:

“Κίνδυνος θάνατος τόσο για τους μεταφερόμενους όσο και άλλους ανύποπτους οδηγούς, αποδεικνύονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο μέλη κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μεταναστών. Όπως προκύπτει από την έρευνα των υποθέσεων από την Αστυνομία στη μεθόριο, οι περισσότεροι μπαίνουν τη θέση του οδηγού των οχημάτων, χωρίς να διαθέτουν καν άδεια οδήγησης, χωρίς δηλαδή καλή γνώση του αντικειμένου.

Έτσι, είναι συχνές οι ανατροπές των οχημάτων όπου στοιβάζονται οι παράτυποι μετανάστες που ζουν σε διαρκή κίνδυνο και πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματισθεί σοβαρά”. Η άκρως ανησυχητική διαπίστωση είχε παρατεθεί,  όταν το όχημα που οδηγούσε διακινητής- ένας από τους πολλούς- καρφώθηκε σε μεγάλη πληροφοριακή πινακίδα, λόγω των αδέξιων χειρισμών του ίδιου. Συνέβη  στην επαρχιακή Οδό Πολυάνθου – Ιάσμου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα να έχει καταλήξει μετά την πρόσκρουση σε συστάδα δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο οδηγός – διακινητής,  επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Ακινητοποιήθηκε

Όμως, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ  διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Ο 30χρονος, συμπληρώνει η Αστυνομία, “στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και κατείχε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Γεωργίας”. Αυτή τη φορά, όλα συνέβησαν στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, όταν συνοριοφύλακες του Σουφλίου,  Σουφλίου,  πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος.

Αυτός,ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Μπήκε με ταχύτητα στην Αλεξανδρούπολη

Το όχημα μπήκε με ταχύτητα, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και  προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα  άτομα Όπως προέκυψε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Έξι αλλοδαπούς

Σε άλλη έρευνα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σε τρίτη περίπτωση του “ακήρυκτου πολέμου” στη  Ροδόπη, μετά από καταδίωξη ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου το ακινητοποίησαν σε χωμάτινο δρόμο στην  επαρχιακή οδό Βέννας – Ξυλαγανής. Συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ ο 26χρονος συνοδηγός – συνεργός του, επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε αλλοδαπούς. Κατασχέθηκαν τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Exit mobile version