Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαρκοζί Αθήνα: Ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα – Το δείπνο με Μητσοτάκη και Μαρέβα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρκοζί Αθήνα: Ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα – Το δείπνο με Μητσοτάκη και Μαρέβα

Σαρκοζί Αθήνα: Με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Νικολά Σαρκοζί γνωρίζεται εδώ και χρόνια, αφού διατηρεί από τη δεκαετία του '90 φιλική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Σαρκοζί Αθήνα: Ένα 24ωρο διήρκεσε το ταξίδι του Νικολά Σαρκοζί στην Αθήνα, την οποία είχε να επισκεφθεί από την άνοιξη του 2008, όταν ήρθε επίσημα στην Ελλάδα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Σαρκοζί, τότε, είχε μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων με θερμά λόγια για την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Σαρκοζί έφτασε με ιδιωτική πτήση στην Αθήνα την Κυριακή το μεσημέρι, φιλοξενούμενος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα.

Διέμεινε στο ξενοδοχείο Χίλτον Χθες το βράδυ δείπνησε με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τη σύζυγό του στο σπίτι του Νίκου Πατέρα στην Ηρώδου Αττικού. Με τον πρωθυπουργό ο Νικολά Σαρκοζί γνωρίζεται εδώ και χρόνια, αφού διατηρεί από τη δεκαετία του ’90 φιλική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.  Τη Δευτέρα το πρωί, έκπληκτοι οι Αθηναίοι τον είδαν να κάνει τζόκινγκ, συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά, στην περιοχή γύρω από τον Εθνικό Κήπο, φτάνοντας έως το Καλλιμάρμαρο. Ο Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να αναχωρήσει για το Παρίσι το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το μεσημέρι της Δευτέρας επρόκειτο να γευματίσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Φωτο: Iefimerida
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις