Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δήμος Μούτσης Εξάρχεια: Καταγγελίες για βασανιστήρια στο ΑΤ, τι απαντά η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Μούτσης Εξάρχεια: Καταγγελίες για βασανιστήρια στο ΑΤ, τι απαντά η ΕΛΑΣ

Δήμος Μούτσης Εξάρχεια: Απάντηση στην ανάρτηση του Δήμου Μούτση για τις φωνές που ακούγονταν από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου δίνει η αστυνομία με ανακοίνωσή της.

Δήμος Μούτσης Εξάρχεια: Βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων κατήγγειλε ότι έγιναν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης, με την ΕΛΑΣ να απαντά ότι οι καταγγελίες αυτές δεν ισχύουν.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Δήμος Μούτσης στο Facebook:

ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!

Δήμος Μούτσης Εξάρχεια: Η ΕΛΑΣ απαντά

Η ΕΛΑΣ απάντησε διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Δήμου Μούτση: «Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση.

Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις