Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρέσβης Λιβύης στην Ελλάδα: Έρχεται ο πρόεδρος της Βουλής της Τρίπολης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Λιβύης στην Ελλάδα: Έρχεται ο πρόεδρος της Βουλής της Τρίπολης

Πρέσβης Λιβύης στην Ελλάδα: Πρόκειται για τον πρόεδρο της βουλής της Λιβύης που ελέγχεται από δυνάμεις αντίπαλες του κυβέρνησης της Τρίπολης η οποία υπέγραψε την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία.

Πρέσβης Λιβύης στην Ελλάδα: Στην Αθήνα, για να επισκεφθεί τη Βουλή, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης που ελέγχεται από δυνάμεις αντίπαλες του κυβέρνησης της Τρίπολης η οποία υπέγραψε την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. Μάλιστα, η Βουλή της Λιβύης απέρριψε την εν λόγω συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης είχε απευθυνθεί πριν τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας.

Παρόλα αυτά η παρουσία του στην Αθήνα, τη συγκεκριμένη στιγμή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και σε κάθε περίπτωση θα στείλει ένα επιπλέον μήνυμα για την έλλειψη νομιμοποίησης της συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας. Εντωμεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σήμερα απελαύνεται ο Λίβυος πρέσβης από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια έχει ήδη γίνει και αναμένονται ανακοινώσεις. Η απέλασή του θεωρείται δεδομένη και θα του δοθεί περιθώριο δύο ημερών για να φύγει από τη χώρα. Η απέλασή του ήρθε ως απάντηση της Αθήνας στην άρνησή του να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις