Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis αιτήσεις: Πότε γίνεται η πληρωμή – Οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis αιτήσεις: Πότε γίνεται η πληρωμή – Οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis αιτήσεις: Όσοι υποβάλουν αίτηση, πάρουν τα χρήματα, αλλά δεν αγοράσουν τελικά πετρέλαιο θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis αιτήσεις: Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 έχουν προθεσμία οι καταναλωτές προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Taxisnet στο gsis.gr για το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να εισπράξουν μέχρι το τέλος του χρόνου το προβλεπόμενο ποσό. Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης έως τις 20 Δεκεμβρίου, άσχετα με το εάν έχουν ήδη προχωρήσει ή όχι στην αγορά καυσίμου, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα δουν έως τις 31 Δεκεμβρίου τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όσοι υποβάλουν αίτηση, πάρουν τα χρήματα, αλλά δεν αγοράσουν τελικά πετρέλαιο θέρμανσης, θα κληθούν στη συνέχεια να επιστρέψουν το επίδομα. Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που να πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15/10/2019-31/12/2019) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που έχει ληφθεί, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος.

Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis αιτήσεις: Τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε

Επίδομα θέρμανσης 2019 taxis: Οι δικαιούχοι

1. Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει,  τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο  εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας.
Ειδικά, για τους έγγαμους δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 61 του Κ.Φ.Ε.

2. Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση  πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα  που  χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

3. Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία  δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε..

β)   Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία  δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ)Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οχτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης ,  όπως αυτά δηλώνονται.

δ) Η επαγγελματική στέγη.

ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.

στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων της ανωτέρω β) περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του οικονομικού έτους που ταυτίζεται με το έτος λήξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις