Σεισμός Αλβανία 2019: Είδη πρώτης ανάγκης στέλνει η Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αλβανία 2019: Είδη πρώτης ανάγκης στέλνει η Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Σεισμός Αλβανία 2019: Η Θεσσαλονίκη στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Αλβανία.

06.12.2019 | 14:59

Σεισμός Αλβανία 2019: Ξεκινά το απόγευμα η μεταφορά των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας που έμειναν χωρίς σπίτι ή φοβούνται να επιστρέψουν σε αυτό. Τέσσερα κοντέινερς θα αναχωρήσουν από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή της Εγνατίας οδού με την Αριστοτέλους, με προορισμό το Δυρράχιο, ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, Δημήτρης Ασλανίδης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξαν γι’ ακόμη μια φορά το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που τους διακατέχει» καθώς συγκεντρώθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής 18 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα στελέχη της Περιφέρειας και όλων των αντιπεριφερειών, όπως και τους δήμους, και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει γι’ ακόμη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της πολιτικής της.

Σεισμός Αλβανία 2019: Τα συντρίμμια του φονικού σεισμού

Σεισμός Αλβανία 2019: Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Αλβανικό λαό

Μεγάλη κινητοποίηση έχουν δείξει αρκετές περιοχές για τους σεισμόπληκτους στην Αλβανία, με ένα από τα παραδείγματα να είναι και οι οικοδόμοι από το Ηράκλειο. Συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, για τους πληγέντες του σεισμού στην Αλβανία. Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Αλβανικό λαό και κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες. Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιείται από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή στο χώρο του Συνδικάτου οικοδομών Ηρακλείου (8:30 π.μ. – 1 μ.μ. και 5-8 μ.μ.).

Exit mobile version