Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιξε η γη – Λάρισα: Υποχώρηση μέρους ενός λόφου – Σε αγροτική έκταση
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η γη – Λάρισα: Υποχώρηση μέρους ενός λόφου – Σε αγροτική έκταση

Άνοιξε η γη - Λάρισα: Η καθίζηση έγινε σε μια αγροτική έκταση 50 περίπου στρεμμάτων, όταν ένα μέρους του λόφου υποχώρησε.

Άνοιξε η γη – Λάρισα: Μια εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε πριν λίγες μέρες σε αγροτική περιοχή στο Πετρωτό Ελασσόνας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Η καθίζηση έγινε σε μια αγροτική έκταση 50 περίπου στρεμμάτων, όταν ένα μέρους του λόφου υποχώρησε. Ο Δήμος Ελασσόνας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, μετά από ενημέρωση του προέδρου της κοινότητας Θ. Βαρνά, κινητοποιήθηκαν αμέσως και απέκλεισαν την περιοχή με την κατάλληλη σήμανση, ενώ και ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιππ. Τζιουμακλής επισκέφτηκαν χθες (4/12/2019) το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου. Μετά την επιτόπια έρευνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το γεωλογικό φαινόμενο.

Η καθίζηση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιταχύνθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων και την καταστροφή περιουσιών. Ήδη έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μελετηθεί το φαινόμενο και να προταθούν οι ενδεδειγμένες εργασίες αποκατάστασης των υποδομών. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΕΥΑΕΛ για την τάχιστη ανταπόκριση». Επίσης τόνισε ότι έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για το γεγονός και πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν στο σημείο ερευνητές για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις