Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγρότες Κρήτη: Ένταση και χημικά στο Ηράκλειο – Σύγκρουση με τα ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες Κρήτη: Ένταση και χημικά στο Ηράκλειο – Σύγκρουση με τα ΜΑΤ

Αγρότες Κρήτη: Αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση με αγρότες που θέλησαν να εκφράσουν τα παράπονά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Αγρότες Κρήτη: Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα μεσημέρι, Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη. Διαμαρτυρόμενοι αγρότες και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια, με τους τελευταίους να κάνουν και χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αγρότες θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αγροτών, επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκομένων φορέων του νησιού. Η σύσκεψη αφορούσε τις αποζημιώσεις μετά τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές.

Κρήτη επεισόδια: Η αντίδραση των αγροτών

Όταν η αστυνομία αρνήθηκε στους αγρότες την επίδοση του ψηφίσματος, εκείνοι προσπάθησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό. Ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί επίχείρησαν να τους απωθήσουν με κλομπ. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Neakriti.gr έγινε και ρίψη χημικών.

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες πέταξαν ελιές στο οδόστρωμα, επί της οδού Κορωναίου, όπου και βρίσκεται το Επιμελητήριο, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Βίντεο από την διαμαρτυρία των αγροτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις