Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΟΦ ανάκληση φαρμάκων: Αποσύρει γνωστό αγχολυτικό χάπι
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ ανάκληση φαρμάκων: Αποσύρει γνωστό αγχολυτικό χάπι

Στην ανάκληση παρτίδων γνωστού φαρμάκου για την καταπολέμηση του άγχους προχώρησε ο ΕΟΦ, καθώς βρέθηκε σε ελέγχους ότι δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές.

ΕΟΦ ανάκληση φαρμάκων: Στην ανάκληση παρτίδων γνωστού φαρμάκου για την καταπολέμηση του άγχους προχώρησε ο ΕΟΦ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σε παρτίδες του φαρμακευτικού σκευάσματος CENTRAC 10mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550801) και CENTRAC 20mg/tab (κωδ. ΕΟΦ 1550802) βρέθηκε έπειτα από ελέγχους που διεξήχθησαν ότι δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές.

«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ως προς τον έλεγχο διαλυτοποίησης, βάση τις υπ’ αριθ. 5-189/19, 5-190/19 και 5-196/19 Εκθέσεις Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ» αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως «η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

ΕΟΦ ανάκληση φαρμάκων: Πριν λίγες ημέρες απέσυρε κι’αλλο φάρμακο

Στην ανάκληση του φαρμάκου MITOMYCIN-C KYOWA 2MG BTx 10 VIALS «λόγω πιθανού προβλήματος στειρότητας κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος», προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Η δραστική ουσία στο συγκεκριμένο φάρμακο είναι η μιτομυκίνη C (mitomycin C) που δρα συνδεόμενη με το DNA καρκινογόνων κυττάρων και αναστέλλει την διαίρεση του DNA με τον σχηματισμό συμπλόκου με αυτό, ασκώντας έτσι αντικαρκινική δράση.

Ο ΙΦΕΤ A.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν. Η σχετική απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις