alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία στο Ίλιον: Νέα στοιχεία για το αγοράκι – “Ουρλιάζαμε, του κάναμε μαλάξεις”
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Ίλιον: Νέα στοιχεία για το αγοράκι – “Ουρλιάζαμε, του κάναμε μαλάξεις”

Τραγωδία στο Ίλιον: Η υπόθεση πάντως πήρε άλλη τροπή όταν το Χαμόγελο του Παιδιού υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν είχε γίνει καταγγελία για αμέλεια παιδιού από τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Τραγωδία στο Ίλιον: Από ασφυξία έχασε τη ζωή του το αγοράκι 2,5 ετών στο σπίτι του στο Ίλιον, σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη από τον Νίκο Καλογριά. Ωστόσο η τραγωδία στο Ίλιον παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς το άτυχο παιδί έφερε εκδορές, εκχυμώσεις στο μέτωπο του, οι οποίες προήλθαν από την προσπάθειά του να βγει από τον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στον οποίο είχε εγκλωβιστεί. Το κουβάρι της τραγωδίας στο Ίλιον ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεββάτι και ξεκίνησε να παίζει, αγνοώντας τον κίνδυνο. «Έπαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν. Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους, αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

Τραγωδία στο Ίλιον: Συγκλονίζει η μητέρα

Τραγωδία στο Ίλιον: Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η υπόθεση πάντως πήρε άλλη τροπή όταν το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν είχε γίνει καταγγελία για αμέλεια παιδιού από τη συγκεκριμένη οικογένεια, ωστόσο ο πατέρας το αρνήθηκε.

Η υπόθεση πάντως παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Τραγωδία στο Ίλιον: Τι είπε ο πατέρας για την καταγγελία για παραμέληση

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του άτυχου παιδιού συνομιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε γίνει στην Πρόνοια για παραμέληση ανηλίκων. Όπως είπε, η καταγγελία είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων, ο πατέρας περιέγραψε πως κοπέλες από την Πρόνοια είχε επισκεφτεί αρκετές φορές το σπίτι, όπως του έλεγε η γειτονιά. Την τελευταία φορά μάλιστα άφησαν ένα χαρτί σε γυναίκα που μένει στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας και εκείνος απαίτησε με τηλεφώνημά του το επόμενο πρωί από τις γυναίκες να φτάσουν στο σπίτι προκειμένου να εξακριβώσουν ότι δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκων.

«Σε 10′ ελάτε στη διεύθυνση μου. Δεν θα κλείσετε το τηλέφωνό σας και εγώ θα σας περιμένω, δεν θα προλάβω να φτιάξω κάτι», τους είπε, όπως περιέγραψε. Όταν εκείνες έφτασαν στο σπίτι εκείνος, σύμφωνα με τον ίδιο, τους ζήτησε να ψάξουν όλο το σπίτι, τα ρούχα των παιδιών ακόμα και τα άπλυτα για να εξακριβώσουν πως δεν υπήρχε περίπτωση παραμέλησης των παιδιών, τα οποία πρόσεχαν τρεις κοπέλες, η μητέρα του και η πεθερά του. Όπως κατέληξε, έχει κάνει τα πάντα για το παιδί όπως τα ορίζει ο νόμος και «πρέπει να δικαιολογούμαι για ένα ατύχημα που συνέβη με 2,5 χρονών παιδάκι».