Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Καλλιάνος: Χειμωνιάζει για τα καλά – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Καλλιάνος: Χειμωνιάζει για τα καλά – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός Καλλιάνος: Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κατακόρυφη, ενώ αναμένονται και χιόνια. Κατεβαίνουν ψυχρά “κύματα” από τα Βαλκάνια

Καιρός Καλλιάνος: Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνει και ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος. Όπως έγραψε στο facebook από την Τρίτη το βράδυ ο καιρός χειροτερέψει αφού θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια. Η Βόρεια Ελλάδα θα δεχτεί το πρώτο πλήγμα και  θα δει τα… πρώτα χιόνια από την Τρίτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη. Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν πολύ και οι άνεμοι.  Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, πρέπει να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση για φέτος!

Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη. Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

 σχ

Καιρός Καλλιάνος: Πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις 

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.”

Καιρός Καλλιάνος: Χειμώνας 30 ωρών 

«Έρχεται ο χειμώνας για 30 ώρες», τονίζει στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σύμφωνα με τον οποίο αναμένεται να πέσουν χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

«Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στην πρόγνωση του για τον καιρό των επόμενων 24ωρων. Από το πρωί της Κυριακής εξάλλου ο καιρός θυμίζει χειμώνα, αφού η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και 9 βαθμούς Κελσίου- σε κάποιες περιοχές- σε σύγκριση με το Σάββατο και το κρύο ήταν αισθητό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις