Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2019: Ξαφνικός έλεγχος ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2019: Ξαφνικός έλεγχος ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2019: Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά την απόφαση του ΕΣΚΑΝ να αρνηθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ σε πέντε ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2019Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ έγινε σήμερα το πρωί σε τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και τέσσερις του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια του ΕΣΚΑΝ βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στις προπονήσεις τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ και υπέβαλλε κάποιους παίκτες σε σχετικό έλεγχο. Στην είδηση αυτή αντέδρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές στη φετινή Super League. «Μόλις με ενημέρωσαν ότι το ΕΣΚΑΝ είναι στο Ρέντη και πραγματοποιεί αιφνιδιαστικό έλεγχο. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα φέτος».

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά την απόφαση του ΕΣΚΑΝ να αρνηθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ σε πέντε ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ανέφερε πως δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ, ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Επιπροσθέτως όμως, στην ανακοίνωση-απάντησή του το ΕΣΚΑΝ τόνισε πως προτίθεται να συνεργαστεί με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων. ο οποίος θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις