Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράβαση της Εβδομάδας – Τροχαία: Τα εξοργιστικά αποτελέσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Παράβαση της Εβδομάδας – Τροχαία: Τα εξοργιστικά αποτελέσματα

Παράβαση της Εβδομάδας - Τροχαία: Οι έλεγχοι, αναφέρει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Παράβαση της Εβδομάδας – Τροχαία: Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και στάθμευση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παρεμπόδιση ατόμων με αναπηρία στις μπάρες διάβασης ΑΜΕΑ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δυο παραβάσεις, που δείχνουν την πλήρη περιφρόνησή τους στη ζωή και στα προβλήματα ατόμων, που αγωνίζονται, μέσα σε πολλές καθημερινές δυσκολίες. Αυτές τις δύο παραβάσεις κοινωνικής απαξίας, έβαλε στο στόχαστρο επί μία εβδομάδα η Τροχαία σε όλη τη χώρα. Οι εξορμήσεις για τους οδηγούς, που περνάνε με κόκκινο και γι’ αυτούς που παρεμποδίζουν τις διαβάσεις ατόμων με αναπηρία, εντάσσονται στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Τροχαίας με την επωνυμία “παράβαση της εβδομάδας”.

Από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου,  από 844 συνεργεία, ελέγχθηκαν συνολικά 10.860 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 512 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 563 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (220), της Θεσσαλονίκης (160), του Ηρακλείου (127), της Πιερίας (59), των Τρικάλων (48) και των Χανίων (31).

Οι έλεγχοι, αναφέρει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις