Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεχώνα – Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό
ΕΛΛΑΔΑ

Λεχώνα – Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό

Λεχώνα - Κατερίνη: Παρουσιάσε σοβάρα προβλήματα υγείας αφού της χορηγήθηκε αντιβιοτικό για την καισαρική στην οποία υποβλήθηκε.

Λεχώνα – Κατερίνη: Δεν τα κατάφερε τελικά η 29χρονη λεχώνα η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου που μίλησε στο rthess.gr η άτυχη κοπέλα κατέληξε το πρωί της Πέμπτης. Πληροφορίες θέλουν την 29χρονη να υπέστη το αλλεργικό σοκ από αντιβιοτικό που της χορηγήθηκε λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε. Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση {ΕΔΕ) στο νοσοκομείο Κατερίνης μετά από εντολή του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Την περαιτέρω διερεύνηση είχε ζητήσει από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως υποστήριξε ο πεθερός της 29χρονης, η οποία είχε γίνει μητέρα στο πρώτο της παιδί, πρόκειται για ένα τραγικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς όπως είπε, ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση. Μάλιστα αποκάλυψε πως η 29χρονη δεν πρόλαβε να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της, αφού αμέσως μετά την καισαρική της χορηγήθηκε η επίμαχη αντιβίωση. “Εκείνα τα κρίσιμα λεπτά, οι γιατροί δεν μας ενημέρωσαν”.

Κατερίνη: Έρευνα για τον θάνατο της 29χρονης

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν». Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, στον Διευθυντή Χειρουργικής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις