Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Αθήνα τώρα : Οι αντιδράσεις των παρουσιαστών
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αθήνα τώρα : Οι αντιδράσεις των παρουσιαστών

Σεισμός Αθήνα τώρα: Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 84 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Σεισμός Αθήνα τώρα: Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:23 το πρωί και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ.  «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.», αναφέρει η ανακοίνωση. Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 84 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 70,7 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη καθώς και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μέχρι και την Αθήνα και σύμφωνα με μαρτυρίες, διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Εν τω μεταξύ, στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρέθηκαν οι μαθητές μετά το σεισμό. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παρέμειναν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας, χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Σεισμός Αθήνα τώρα: Μεταξύ δυτικής Κρήτης και Κυθήρων το επίκεντρο

Σεισμός Αθήνα τώρα: Οι αντιδράσεις των παρουσιαστών

Την ώρα της σεισμικής δόνησης ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1, η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha, ο Άκης Παυλόπουλος και η Ντόρα Κουτροκόη στο Open διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι να συλλέξουν τις πρώτες πληροφορίες. «Σεισμός οι αποκαλύψεις του Γιάννη Βρούτση» είπε χαριτολογώντας ο Γιώργος Παπαδάκης. «Από το κοντρόλ με ενημερώνουν ότι ένιωσαν ένα μικρό σεισμό» είπε ψύχραιμα η Σταματίνα Τσιμτσιλή. «Νομίζω ότι έγινε σεισμός» είπε η Ντόρα Κουτροκόη στο Open.

Σεισμός Αθήνα τώρα: Η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη
Σεισμός Αθήνα τώρα: Ψυχραιμία στην εκπομπή του Όπεν
Σεισμός Αθήνα τώρα: Η αντίδραση της Τσιμτσιλή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις