Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σεισμός τώρα Αλβανία: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ράμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός τώρα Αλβανία: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ράμα

Σεισμός τώρα Αλβανία: Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης στο κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί.

Σεισμός τώρα Αλβανία: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του στον Αλβανό ομόλογό του. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης στο κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η Corriere della Sera, επικαλούμενη αλβανικά μέσα, κάνει λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας ένα άτομο πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του για να γλιτώσει από το σεισμό, αλλά έχασε τη ζωή του στο Κουρμπίν, 50 χλμ. βορείως των Τιράνων, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου στο Δυρράχιο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις