Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Το μήνυμα του Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Το μήνυμα του Μητσοτάκη

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της αστυνομίας.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Στόχος είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μη χρειάζεται πια να υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα καταδίκης της, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της αστυνομίας, των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και των δήμων. «Τα τελευταία στοιχεία είναι ανησυχητικά: Σήμερα μία στις τρεις γυναίκες και μικρά κορίτσια πέφτουν θύματα φυσικής ή σεξουαλικής βίας -συχνά από τον ίδιο τους τον σύντροφό. Ο κίνδυνος δεν είναι μακριά, αλλά γύρω μας. Μπορεί τα θύματα να σιωπούν γιατί συχνά φοβούνται. Όμως, το δράμα τους είναι εκκωφαντικό. Και ζητά λύση», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποίησε 73 Ειδικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Θα απλωθούν, τώρα, σε όλους τους νομούς και τις περιφέρειες της χώρας. Ενώ το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ συγκροτεί Διεύθυνση Πρόληψης προσανατολισμένη στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία. Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και οι Δήμοι, που διαθέτουν ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες. Η κυβέρνηση θα τους προσφέρει κάθε βοήθεια», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του στα social media ο κ. Μητσοτάκης, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: «Είμαστε δίπλα σου» γράφει ο πρωθυπουργός

«Τίποτα, ωστόσο, δεν θα πετύχουμε χωρίς την συμμετοχή του πολίτη, που είναι και ο μόνος αποτελεσματικός φραγμός στη βία», επεσήμανε όμως ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι για αυτό τον λόγο η ενημερωτική καμπάνια που ξεκίνησε πρέπει να γίνει διαρκείας. «Ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να βρίσκουν το κουράγιο να καταγγέλλουν όσα υφίστανται. Όλο και πιο πολλοί ένοχοι να τιμωρούνται. Αλλά και η ίδια η κοινωνία σταδιακά να θεραπεύει όλο και πιο πολλές πληγές στο σώμα της. Μέχρι τότε, αγκαλιάζουμε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία, με τρεις λέξεις γεμάτες αποφασιστικότητα: “Είμαστε Δίπλα Σου”», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στόχος μας είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μην χρειάζεται πια να υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα…

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 25. November 2019

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις