Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Καραμανλής ΕΒΕΑ: Ενδεχόμενο νέας παρέμβασης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής ΕΒΕΑ: Ενδεχόμενο νέας παρέμβασης

Κώστας Καραμανλής ΕΒΕΑ: Το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να εγκαταλείπει την τακτική της σιωπής.

Κώστας Καραμανλής ΕΒΕΑ: Ενδεχόμενο νέας δημόσιας παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και μάλιστα με θέμα την οικονομική διαχείριση επί της κυβερνητικής του θητείας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «ΝΕΑ», ο Κώστας Καραμανλής έχει προσκληθεί από τον Κώστα Μίχαλο να είναι ένας από τους ομιλητές σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ με θέμα τη διεθνή πολιτική και την οικονομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να «απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας».

Όπως γίνεται αντιληπτό αν πράγματι ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη φορά που τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να εγκαταλείπει την τακτική που ακολουθούσε κατά το παρελθόν, πυκνώνοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Πάντως η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στο όνομά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το “ψέμα των Ολυμπιακών”. Σύμφωνα με την ίδια «οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα».

Αγγελοπούλου: Αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον Κώστα Καραμανλή

Όπως υποστήριξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, από τον προϋπολογισμό ύψους δυο δισ. που είχε η Επιτροπή, έμειναν χρήματα. «Οι Αγώνες πέτυχαν, αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», είπε. «Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα (…) η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα. Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

Η τελευταία φορά που μίλησε ο Κώστας Καραμανλής ήταν τέλη Οκτώβρη στο θέατρο του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού 80 χρόνων της Εταιρείας. Εμφανίστηκε όμως και στο Λονδίνο, στις 6 Νοεμβρίου. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις