Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έσεξ οδηγός: Ο 25χρονος ομολόγησε για το φορτηγό με τα 39 πτώματα
ΚΟΣΜΟΣ

Έσεξ οδηγός: Ο 25χρονος ομολόγησε για το φορτηγό με τα 39 πτώματα

Έσεξ οδηγός: Αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση.

Έσεξ οδηγός: Ομολόγησε την ενοχή του ο 25χρονος οδηγός για το φορτηγό με τους 39 νεκρούς στο Έσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο 25χρονος Μορίς Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία είχε συλληφθεί ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων. Ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ένοχος για υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης. Ομολόγησε επίσης ότι καρπώθηκε χρήματα για να μεταφέρει τους Βιετναμέζους στη Μεγάλη Βρετανία. Ο 25χρονος αντιμετωπίζει επίσης 39 κατηγορίες ανθρωποκτονίας, για καθέναν από τους 31 άνδρες και καθεμία από τις οκτώ γυναίκες που βρήκαν τραγικό θάνατο. Ομολόγησε επίσης ότι καρπώθηκε χρήματα ως προϊόν της συνωμοσίας για να βοηθήσει στην υλοποίηση της παράνομης μετανάστευσης.

Την Κυριακή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση και κατά ενός τρίτου υπόπτου, μετά από τον Ρόμπινσον και τον οδηγό Έιμον Χάρισον, που είδε οδηγήσει το μοιραίο κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του για το Έσεξ. Πρόκειται για τον 23χρονο Κρίστοφερ Κένεντι, επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία όπως οι συγκατηγορούμενοί του, που συνελήφθη την Παρασκευή. Οι Βιετναμέζοι, 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες, εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου.  Η αστυνομία επίσης αναζητεί δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία. Στο μεταξύ στο Βιετνάμ έχουν συλληφθεί 10 άνθρωποι σε σχέση με την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις